Snabbkontakt

Kontaktinformation:

Depåservice AB

 +46 (0)40-680 64 60
 

Kontaktformulär:

Ladda om

||]Col_one[||

Ventilslipning för dina ventiler

Behöver du hjälp med ventilslipning? Depåservice har lång erfarenhet och bred kunskap om hur man på bästa sätt utför ventilslipning som får ett långvarigt och bestående resultat.

Ventilslipning-a  Ventilslipning-b

 

 

 

Varför är det viktigt att utföra ventilslipning? Ja, det finns flera orsaker till varför ventiler behöver slipas, men en källa som ger upphov till ett akut behov av ventilslipning är såklart läckage. Kan man förhindra läckage i rör genom att slipa ventiler kan man spara både pengar och energi.

Ventilers konstruktion och funktion är till för att reglera och öppna eller stänga ett flöde av vätskor eller gas.

Vad är det som skapar slitage på ventiler?

Som alla materiella ting slits ventiler också med tiden och användning. Beroende på hur mycket och ofta ventilerna manövreras och regleras uppstår olika grader av slitage. Men oavsett hur tung eller lätt användningen är, så slits ventiler.

Förebygg läckage med ventilslipning

Ventilslipning är nödvändigt eftersom ventilerna slits med hjälp av små hårda partiklar som förstör och sliter upp spår i tätningsytan. När detta sker läcker ventilerna och beroende på vad som transporteras i rören mellan ventilerna kan man få en förlust på många liter per dygn. Undvik att spilla ut vätska eller gas genom att utföra en ventilslipning i tid.

Ett annat problem som kan uppstå om man inte utför ventilslipning i tid, är att gränsventiler som olika bolag ska samsas om ställer till det. Problemet kan se ut såhär.

Bolag A ska transportera en produkt genom ett nätverk av rör och gränsventiler. Produkten passerar Bolag B's gränsventil som är otät, och bolag B får på så sätt en produkt de inte bett om. Därför är det viktigt att man utför ventilslipning i tid för att slippa både spill, samt undvika att din produkt blandas med någon annan.

Depåservice är specialister inom ventilslipning

Vi på Depåservice har lång erfarenhet och en tungt vägande kunskap om hur ventilslipning ska utföras. Mottot vi går efter är att alltid sträva efter en förebyggande ventilslipning. För att kunna leva upp till vårt motto, arbetar vi bara med de bästa produkterna inom ventilslipning.

Genom att regelbundet säkerställa ventilers ursprungliga funktion, förebygger vi de problem som ofta uppstår i samband med dåligt vårdade ventiler.

Stationär eller mobil ventilslipning

Ventilslipning skiljer sig åt från gång till gång. Du sitter kanske på ett bolag som tagit beslutet att genomföra en förebyggande slipning av dina ventiler för att ni ska slippa framtida problem, medan ett annat bolag kanske är i behov av en akut ventilslipning ute på en arbetsplats.

Oavsett hur situationen ser ut för dig har vi under åren arbetat fram en flexibilitet som innebär att vi kan lösa de flesta situationer.

Vi har nämligen möjligheten att utföra ventilslipning både på plats hos oss, eller ute hos våra kunder med en mobil enhet.

Sedan 1984 har vi utfört ventilslipning ute hos våra kunder om de önskat detta. Det innebär att vi har en hel uppsättning verktyg och produkter som vi kan ta med oss och mobilt utföra ventilslipning runt om i landet.

Förutom slipning av ventiler utför vi också:

Service av tryck- och vakuumventiler
Renovering av filterkorgar
Underhåll av rörledningssystem
Kontakta oss för konsultation och hjälp med ventilslipning.

 

Uppdaterad  

© 2022 Depåservice AB      www.spmarine.se
        040-680 64 60
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.  Ok